Luahan Hati Ayah Safiey Iilyas Selepas Kembali Jalan Yang Salah.. Nampak Keretakan Hati Ayah Safiey

Satu ketika dahulu, usahawan muda, Safiey Ilyas pernah menggegarkan seluruh rakyat Malaysia apabila dia ingin kembali ke pangkal jalan berubah daripada seorang ‘mak nyah’ menjadi lelaki semula. Namun, perubahan Safiey itu tidak bertahan lama apabila dia dikatakan kembali semula menjalani kehidupan lamanya.

Ada yang kesal dan ada juga yang tudak henti-henti mendoakan agar Safiey Ilias kembali ke pangkal jalan.

safiey telah mempromosi kan product terbarunya, mungkin perubahan yang dialaminya sekarang hanya untuk stretegi permasaran sahaja .

Diinstagramnya safiey sudah menukar gambar profilnya dengan gambar berambut panjang..

dan safiey juga aktif mempromosi product perleshine nya diperbaharui..

Safiey juga berkongsi diinstagramnya
“3 hari lepas stress sangat2. Tak tahu nak cakap dkt mana dekat ayah sebab ayah tanya kak saudara “apit dh pakai perempuan ke? Dia rambut panjang dh ke?? Koi malu..”. Baca mesej ayah rasa sedih sebab ayah memang marah sangat2 & kecewa.

Lama lepastu, ayah call 20x saya x angkat. Semalam, ayah mcm dah sejuk hati. Ayah call kak saudara dan borak lama. Tapi masa tu saya stress sangat. Keluar rumah nk lepas stress pergi lepak dengan kawan, tiba2 malam tadi eksiden pulak dlm kawasan rumah.

Huhu… stress punya pasal. Nasib tak cedera apa2.. tadi pukul 1, saya hantar gambar kereta eksiden dalam group family, ayah terus call “awk ok tak? Cedera tak? Jgn stress sgt. Jgn banyak fikir. Ayah tak terasa hati pun. Ayah sentiasa doakan awk. Ayah anggap ni ujian untuk ayah dan mak. Selagi ayah hidup, ayah dan mak doa utk awk.” .

Terus bergelinang air mata saya . Berjurai air mata. Korang nak cakap apa cakap lah. Saya ada family yg sentiasa doakan saya dan ada disisi saya walau siapa pun saya dan tak pernah buang saya. Penhujung kita, kita tak tahu kita mcm mana. Doa yg baik2 sahajalah. Rindu ayah dan mak”

Safiey mungkin tahu apa yang dia pilih dan ada sebab2 tersendiri.. kita cuma boleh mendoakan yang terbaik untuk safiey .. amin…

Sebelum kejadian ini, ayah safiey ada berpesan kepada dia.

“Ayah cakap “xpe lah orang nak cakap apa.. yang salah memang tetap salah.. orang akan nampak kita ni buat dosa je.. tapi Allah nampak awk bersusah payah untuk bertaubat setiap masa.. ayah dan mak sentiasa doa yang terbaik untuk awak apit.. bisnes elok2 mak dan ayah nak sangat pergi haji tahun ni”

Subhanallah! Sebelum ini dia dah kembali ke jalan yang betol tetapi patah balik ke jalan yang salah yang disebabkan untuk melariskan perniagaan. Marilah kita berdoa agar dia insaf. Kesian tengok ayah dia, berapa kali hati remuk tengok perangai anak kandung dia sendiri.

Sumber – gedebak viral