Suami Buntu Ceraikan Isterinya. Tak Larat Tunai Nafkah Batin Isteri Setiap 30 Minit, Kalau Tak Bagi Dia Akan…

#Tak sanggup memuaskan hasrat isteri,leman 36 tahun memilih untuk menceraikan isterinya Qaren 30 tahun yang baru di nikahinya setahun lalu.

Qaren di ketahui memiliki penyakit Hiperseks selalu meminta di setubuhi sekali dalam 30 menit.manakala leman terpaksa meminum obat kuat untuk memenuhi kebutuhan isterinya selama pernikahan mereka.

Akan tetapi lama kelamaan leman mulai merasa kesal karena isterinya kerap mengancam akan selingkuh jika leman tidak sanggup melayaninya lagi.

“Isteri saya tidak pernah puas,30 menit minta lagi, 30 menit minta lagi. Begitu selanjutnya sampai pagi,” kata leman di sela-sela talak cerainya di Pengadilan Agama 29.06.2016

Leman dapat tahu bahwa isterinya tergolong wanita hiperseks dan juga hal itu diketahui sebagai penyebab perceraian isterinya yang kelima kepada suami sebelumnya.

Semenjak menikah pasangan ini difahamkan tidak memiliki masalah dari segi uang,hanya masalah di ranjang saja”ujar leman dengan nada lembut.

#Leman mengaku pada awalnya ia masih bisa memenuhi kebutuhan batin isterinya yang di bantu dengan obat kuat,akan tetapi lama kelamaan kesihatan leman semakin menurun karena pengaruh obat kuat yang dia amalkan,semenjak dari pada itu Qaren semakin tidak berpuas hati dan mengugut akan berlaku curang.

“Saya sebagai suami merasa tidak dihargai dan dihormati karena isteri sering mengugut untuk selingkuh” tutup leman

Sumber – KRT

Ikuti Penerangan Pakar Tentang Isu ini..

Hiperseks atau Kelainan Seksual

DokterSehat.Com– Tingginya intensitas seseorang dalam melakukan hubungan seksual tidak selalu dapat dikategorikan hiperseks atau kelainan seksual, sebagai contoh adalah pasangan suami istri yang terpisah jauh dalam waktu lama, kondisi seperti itu dapat membuat frekuensi bercinta yang dirasakan oleh pasangan suami istri tersebut meninggi, sehingga hasrat atau keinginan untuk melakukan aktivitas hubungan seksual menjadi tinggi. Hiperseks atau kelainan seksual dapat diderita oleh semua kalangan, baik pria maupun wanita.

Android Panas dan Lemot?

Memori Penuh, Klik untuk membersihkan sampah!

Hiperseks atau kelainan seksual yang dialami oleh pria
Satyriasis adalah sebutan Hiperseks yang diderita oleh kaum pria, hal ini terjadi akibat kelainan yang disebabkan faktor fisik maupun faktor psikis. Peradangan yang terjadi disaluran kemih merupakan faktor fisik yang mengakibatkan seorang pria mengalami kelainan gangguan seksual. Akibat dari peradangan yang terjadi disaluran kemih tersebut, menimbulkan rangsangan yang mengakibatkan seorang pria terkesan haus untuk melakukan hubungan seksual. Bagi Anda yang merasa mengalami hal seperti ini, sesegeralah melakukan upaya pengobatan. Karena dikuatirkan peradangan tersebut akan meluas menjadi peradagan di buah zakar yang mengakibatkan tubuh Anda tidak dapat memproduksi hormon testosteron dengan baik.

Sementara hiperseks atau kelainan seksual yang disebabkan oleh faktor psikis adalah seringkalinya muncul ketidaknyamanan dalam diri seorang pria yang menyebabkan kebutuhan akan kedekatan dengan pasangan semakin meningkat. Misal, seorang pria kuatir tidak mendapatkan perhatian dari pasangannya akibat kekurangan yang dimiliki, untuk menutupi kekurangan pada dirinya. Lantas, ia mencoba berusaha untuk membuktikan keperkasaannya diatas tempat tidur sebagai wujud kelebihan yang ia miliki.

Sedangkan hiperseks atau kelainan seksual yang dialami oleh wanita disebut juga dengan nymphomania. Bebeda dengan pria, hiperseks yang dialami oleh wanita sepenuhnya disebabkan oleh faktor psikis.

Hiperseks yang dialami oleh kaum wanita seringkali disebabkan oleh penyimpangan selama masa pertumbuhan dari usia balita sampai remaja. Kekerasan dalam rumah tangga yang sering dialami oleh Ibu, seringkali sang ayah berbuat kasar terhadapa ibu merupakan kejadian yang dapat dijadikan sebagai contoh penyebab hiperseks atau kelainan seksual pada wanita.

Berbekal dari pengalaman buruk tersebut yang menjadikan pemicu penyebab hiperseks atau kelainan seksual pada wanita. Ketika ia tumbuh dewasa, ia berusaha mencari pendamping yang lebih baik dari ayahnya. Namun, dalam pencariannya ia tidak berhasil menemukan sosok pria yang diinginkannya, sehingga pada akhirnya ia masuk dalam pergaulan banyak orang untuk mencari dan terus mencari sosok pria yang diinginkannya.

Baca Juga:  Herpes Genetalis

Kondisi seperti ini mengakibatkan gejala ataupun dampak buruk bagi wanita yang menderita hiperseks atau kelainan seksual. Jika wanita sudah masuk dalam pergaulan banyak orang dan mengenal hubungan seks serta kebiasaan bergonta-ganti pasangan, hal ini akan mengakibatkan kecanduan seks sama halnya dengan merokok.

Adapun ciri-ciri yang perlu Anda ketahui mengenai seseorang yang menderita hiperseks atau kelainan seksual:

Tidak pernah merasa puas saat berhubungan seks, walaupun ia sudah mengalami orgasme. Inilah terkadang yang membuat pria hiperseks tidak puas dengan satu wanita.
Tuntutan seks tidak bisa ditunda
Tidak bisa mengontrol keinginan seks
Sangat tergila-gila dengan hal-hal yang berhubungan dengan seks

Pada umumnya, orang yang mengalami hiperseks tidak bisa disembuhkan. Pengobatan atau rehabilitasi yang ada hanya bisa mengurangi atau melatih untuk mengontrol keinginan seksnya yang sangat besar.

Namun ada beberapa hal atau metode yang bisa dilakukan untuk mengurangi dan mengontrol hiperseks, yaitu:

Dukungan yang sangat penting, aama seperti halnya orang yang kecanduan obat atau alkohol, maka orang dengan hiperseks juga membutuhkan dukungan yang kuat dari anggota keluarga terdekat, pasangan dan juga anggota serta mentor support group.
Menghindari dorongan seksualnya, usahakan untuk menghindari kondisi atau tempat yang bisa memicu timbulnya dorongan seksual, karena orang yang hiperseks menganggap seks adalah sesuatu yang penting.
Mencoba untuk menghadapi masalah, salah satu cara pemulihan yang baik adalah mengakui bahwa dirinya memiliki masalah, beberapa orang akan membutuhkan bantuan untuk menghadapi tahapan ini.
Bergabung dengan kelompok pendukung (support group), umumnya berada di dalam support group akan membuatnya merasa memiliki masalah tanpa ada yang menghakiminya, sehingga ia bisa mengungkapkannya dan saling memberikan solusi serta dukungan.
Mencari bantuan professional, ketika usaha untuk mengendalikan dorongan seksualnya tidak lagi efektif, maka bantuan profesional akan diperlukan. Konseling ini bisa membantu seseorang mengetahui penyebab dari hiperseksnya, misal dengan menelusuri trauma masa kecilnya.

Read more:http://doktersehat.com/hiperseks-atau-kelainan-seksual/#ixzz52NyjLau6

Keranda Jadi Berat Dan 3x Cuba Turunkan Jenazah Dlm Kubur Tp Tak Muat. Rupanya ‘INI’ Perbuatan Wanita Semasa Hidup…

Keranda Jadi Berat Dan 3x Cuba Turunkan Jenazah Dlm Kubur Tp Tak Muat. Rupanya ‘INI’ Perbuatan Wanita Semasa Hidup… | MALAYSIA TULAR – Setiap orang pasti akan mengalami mati dan pada akhirnya akan dimasukkan ke liang lahat sebagai rumah setelah wafat. Sebanyak apapun harta yang dimiliki tetap saja rumah Anda setelah meninggal adalah liang lahat.

Setiap makhluk yang bernyawa pada nantinya akan mengalami mati, tinggal kapan, dimana dan bagaimana malaikat maut akan menjemput kita. Semua yang kita miliki di dunia, baik itu keluarga, teman hingga harta yang telah kita

kumpulkan pun akan meninggalkan. Pakaian yang mahal akan digantikan dengan kain kafan yang sederhana dan rumah yang mewah akan digantikan dengan liang lahat yang gelap dan sempit. Ketika kita dimasukkan ke dalam liang lahat tidak ada yang bisa dibawa atau menemani kita, melainkan hanya amal ibadah yang dapat menyelamatkan kita.

KERANDA WANITA INI JADI BERAT

Sebuah kisah datang dari negeri Malaysia yang dilansir dalam berita. Suatu ketika, beberapa masyarakat mengantarkan jenazah seorang wanita dimana sebelumnya dimasukkan ke dalam keranda terlebih dahulu. Meskipun keranda tersebut sudah diangkat oleh enam orang tapi masih saja keranda itu terasa berat. Oleh karena itu, ada dua orang lagi yang mengantarkan jenazah menuju tempat pemakaman umum di kampung tersebut.

Setelah sampai di tempat pemakaman tersebut, turunlah hujan sehingga membuat tanah di daerah pemakaman itu menjadi licin dan orang-orang tergelincir. Dalam pemakaman tersebut, sanak saudara dan keluarga menangis saat mengiringi kepergian jenazah itu.

JENAZAH TIDAK MUAT

Seorang tukang gali yang sudah profesional dan sudah berpengalaman selama 20 tahun dalam pekerjaan ini pastinya tidak usah diragukan lagi untuk hasil pekerjaannya. Ia sudah biasa memperkirakan lokasi dan ukuran jenazah dengan benar.

Semua orang yang mengiringi kepergian jenazah tersebut mengucapkan takbir berulang-ulang setelah terjadinya suatu kejadian yang aneh.

Jenazah wanita itu ternyata sudah tiga kali mencoba dimasukkan ke dalam liang lahat tapi tidak muat juga. Padahal, tukang gali kubur itu sudah memastikan bahwa galian yang telah dikerjakannya sudah memiliki ukuran yang benar dan bahkan sudah dilebarkan sebanyak dua kali.

USTAZ SURUH AZAN

Setelah mengalami kegagalan untuk dimasukkan ke dalam liang lahat, seorang ustadz meminta salah satu keluarganya untuk mengumandangkan adzan pada jenazah tersebut. Kemudian, jenazah itu barulah muat untuk dimasukkan.

sumber:apimerah

Gempar..!!! Dukun ‘Online’ Dedah Nama Artis Wanita Pakai Susuk.

Pemakaian susuk di kalangan artis rupanya sudah menjadi hal yang biasa. Zaman sekarang pun ada saja bomoh atau dukun yang mengaku secara terang-terangan menyediakan perkhidmatan ini.

Meskipun tak boleh disebut siapa sahaja artis-artis ini namun sudah menjadi lumrah di dunia hiburan bukanlah mudah dan memakai susuk dikatakan menjadi salah satu cara penunjang karier para artis.

Berbagai-bagai jenis susuk yang boleh dipakai mengikut kehendak si pemakai. Pada awalnya, penulis sendiri tidak percaya dengan manfaat susuk ini.

Pemakaian susuk ini secara jelasnya adalah meletakkan benda secara ghaib di bahagian tertentu untuk tujuan memikat. Susuk dipasang mengikut kesesuaian pemakai, bergantung pada bahagian mana dia ingin orang lain terpikat melihatnya.

Ada yang dipasang di mata, dagu, pipi atau yang lain. Konon setelah dipasang susuk akan nampak ‘aura’ kecantikannya.

Boleh Pasang Susuk Secara Online

Susuk berasal dari bahasa Jawa “Susup” yang bermakna memasukkan. Tujuan memasukkan susuk adalah supaya tenaganya dapat dimanfaatkan bukan bermaksud memasang susuk kita kena memasukkan susuk ke dalam lapisan kulit.

Memasang susuk sebenarnya boleh dari mana sahaja asalkan tenaga pada susuk tersebut dapat masuk kedalam tubuh dengan sempurna.

Kagum tak? Hangat.com menjumpai satu laman sesawang yang menyediakan perkhidmatan pasang susuk. Jika dilihat pada laman sesawang ini iaitu DukunSusuk.com, anda boleh memilih jenis susuk apa yang anda mahu, mereka menyediakan berbagai produk untuk digunakan sebagai susuk.

Susuk Kembang Kantil

Kewujudan susuk kembang kantil mungkin sedikit tersembunyi jika dibandingkan dengan susuk lainnya seperti susuk emas dan susuk berlian. Difahamkan susuk ini sendiri biasanya digunakan oleh orang yang lebih memahami ilmu spiritual.

Siapa sangka susuk bunga kantil menjadi salah satu susuk yang paling dicari oleh masyarakat. Bahkan hingga sangat diinginkan oleh para artis.

Ya, menurut laman sesawang yang mempromosikan Susuk secara dalam talian, DukunSusuk.com,sebahagian artis umumnya perempuan juga pernah dan masih menggunakan susuk kembang kantil.

Biasanya tujuan mereka menggunakan susuk ini untuk dikasihi dan juga daya tarik. Bukan sebagai menaikkan populariti seperti susuk yang digunakan oleh artis lain.

Artis yang menggunakan susuk kembang kantil di Indonesia seperti.

Roro Fitria

Julia Perez

Fifie Buntaran

Regina

Suzanna

Haram Pakai Susuk Dalam Islam

Susuk merupakan perbuatan syirik yang diharamkan. Dengan kata lain para pemakai susuk telah melakukan sihir. Alasan ‘yang penting niatnya’ tidak boleh mengubah status haram menjadi halal.

Kerana niat baik hanya akan mendapat nilai baik jika jenis amal dan cara mengerjakannya juga baik dan benar dalam pandangan syar’i.

Zaiton Sameon Pernah Mengaku Pakai Susuk

Pada tahun 2010, penyanyi veteran Zaiton Sameon telah membuat pengakaun memakai susuk semasa zaman dia melonjak naik dan popular. Menurut laporan dari Beautifunara, susuk tersebut di pakai di tekak, kaki dan beberapa tempat lain.

Anda rasa ada lagi ke artis Malaysia zaman sekarang pakai susuk?

sumber

Pernah Masuk Muzium ‘Kemaluan’ Terbesar Di Dunia? Siapa Masuk Mesti Terkejut Teruk

REYKJAVIK – The Phallological Museum atau muzium zakar kini menjadi antara destinasi tarikan wajib dikunjungi pelancong ke Iceland untuk menyaksikan batang penis makhluk jantan terpilih.

Ia malah memiliki koleksi spesimen alat kelamin jantan terbanyak di dunia sehingga mempesonakan pengunjung untuk melihat sendiri bentuk penis manusia yang dipamerkan bersama-sama aneka zakar haiwan laut dan darat.

Portal berita terkenal Dailymail melaporkan, koleksinya terdiri daripada lebih 250 alat kelamin mulai ukuran paling kecil iaitu milik hamster yang cuma dua milimeter sehingga ukuran terbesar milik paus sperma iaitu 1.7 meter.

Beberapa koleksi lainnya termasuk lampu hiasan yang diperbuat daripada testikel kerbau, zakar manusia milik seorang lelaki Iceland berusia hampir seabad dan batang pohon diukir indah menjadi seumpama bentuk kemaluan.

Saya datang untuk melihat apakah perkara ini benar, sebab sebelum itu ada dengar cerita sebuah muzium penis di Reykjavik,” kata Jerry Anderson, seorang pelancong berasal dari Amerika Syarikat kepada agensi berita AFP.

Menurut jurucakap The Phallological Museum, kewujudan mereka mungkin mampu mencetuskan perasaan gelak ketawa pengunjungnya ketika mereka dapat melihat sendiri kesemua 286 koleksi alat kelamin jantan terpilih.

“Anda dapat dididik mengenai isu zakar secara lebih formal dan pada waktu sama mampu bergembira ceria,” kata Hjortur Sigurdsson, 52, salah seorang pengurus di muzium berkenaan kepada pihak media tempatan.

Bapanya, Sigurdur Hjartarson (gambar atas), secara kebetulan merupakan ahli sejarah yang kemudian bekerja menjadi guru selama 37 tahun. Beliau membuka muzium itu pada 1997 dengan asalnya hanya ada 62 spesimen.

Semua pada awalnya hanya jenaka. Ayah saya senang mengumpul sesuatu yang belum pernah dilakukan orang lain sebelumnya. Waktu itu dia hanya kata bahawa seseorang harus melakukan hal ini,” jelas Sigurdsson.

Pada tahun 1980, Hjartarson telah berjaya menghimpun 13 spesimen, dengan sembilan merupakan dari haiwan mamalia darat dan empat daripada jenis paus. Selama satu dekad setelah itu, koleksinya naik menjadi 34 spesimen.

Namun beberapa tahun kemudian, mereka menerima spesimen manusia. Sigurdsson menyatakan bahawa spesimen manusia dikirim oleh penderma Iceland berusia 96 tahun, dia takut penisnya mengerut seiring umurnya bertambah.
VIDEO KE MUZIUM

 

Terletak di Laugavegur 116 di ibu kota Iceland, muzium ini dibuka kepada awam dari jam 10 pagi hingga 6 petang setiap hari dan lazimnya sebahagian besar pengunjung menghabiskan masa selama 45 minit meninjau pameran.

Dianggarkan majoriti daripada 11,000 pengunjung tahunan merupakan pelancong warga asing. Uniknya salah satu hal yang menarik ialah lebih 60 peratus pengunjung merupakan golongan wanita!

sumber

“Dah Nampak Tali Gantung, Apa Pun Tak Guna,”- Lelaki Ini Beri ‘7 Nasihat Penting’ Buat ‘Kaki Travel’ Ketika Di Lapangan Terbang!!

19 Jan – Baru-baru ini telah tular dilaman sosial seorang wanita rakyat Malaysia yang ditahan oleh Pihak Kastam Australia kerana menjumpai kotak berisi duit berjumlah AUD26 ribu.

Kotak itu didakwa dikirim oleh kakitangan agensi pelancongan yang beliau gunakan untuk ke Australia. Menurut staff berkenaan, di dalam kotak tersebut cuma ada keropok dan juga Milo yang dikatakan sukar didapati di Australia

 Perkara sebegini harus dijadikan pengajaran kepada sesiapa yang suka melancong, terutamanya ke luar negara. Jangan sesekali menerima apa-apa bentuk bungkusan, kotak dan sebagainya untuk didaftarkan atas nama anda.

Seorang pengguna Facebook yang juga ‘backpaker’ bernama Mazlan Zonan, telah berkongsi beberapa nasihat kepada rakyat Malaysia khususnya kepada yang selalu berada di lapangan terbang.

Menurut beliau, ada beberapa isu yang pernah berlaku di lapangan terbang untuk dijadikan pengajaran buat pengembara tegar. Memang isu ini nampak kecil tetapi jika diambil mudah, mampu membawa anda ke tali gantung.

 Gambar Hiasan

Mazlan juga menulis, jangan menerima apa-apa kiriman daripada orang lain terutama yang sudah siap dibungkus dan jika barang yang baru anda beli dinasihatkan agar bungkus sendiri untuk tidak timbulkan apa-apa masalah kelak.

Selain itu, jangan sesekali satukan beg anda dengan kawan yang baru dikenali melalui group travel. Lebih baik daftar masuk secara berasingan dan membayar lebih untuk itu asalkan anda selamat pergi dan pulang.

Tambah Mazlan lagi, jangan sesekali berani untuk memegang barang orang yang tak dikenali di lapangan terbang. Jika ada yang meminta anda pegangkan untuknya, minta sahaja dia meletakkannya di pondok polis atau kaunter-kaunter yang sepatutnya.

Isu travel agent yang di tuduh cuba seludup duit melalui client dia tu patut di jadikan pengajaran buat traveller-traveller yang selalu singgah di airport. Issue ini berat. Bukan isu kecil. Nasib baik duit kalau dadah?

Ade beberapa isu di airport yang pernah berlaku untuk kita jadikan pengajaran di masa depan. Nampak remeh tapi bila kena batang hidung dan nampak tali gantung nak senyum pon tak lalu bang.

Gambar Hiasan

1. Jangan terima kiriman dari orang lain yang tak pasti hujung pangkalnya…apa lagi yang sudah siap di bungkus.. kalau barang2 baru yang di beli sebaiknya anda bungkus sendiri…supaya tidak ada benda-benda terlarang di bawa bersama melintasi border control..

2. Jangan combine bag dengan travel buddies yang baru kenal kat group2 travel.. biar la check in asing2 dan bayar lebih.. kita tak tau apa yang ade dalam bag kawan tu… kecuali travel buddies anda jenis boleh share spenda ngan anda ok la…

3. Jangan pernah biarkan begpack anda tidak berbalut/ tanpa raincover.. boleh membuatkan anda kehilangan nyawa… kerana ada sindiket yang akan menyelitkan barang2 terlarang di beg anda… kalau anda lepas beg anda akan di curi.. kalau anda xlepas anda mungkin akan ke dalam dan mungkin akan jadi banduan akhir…

4. Jangan berbaik hati offer anda punya space luggage untuk orang2 yang overweight luggage yang berada di depan or di sebelah anda… kalau nak tolong die beri duit lebih baik untuk keselamatan anda dari beri space luggage anda… even telebih 1 2kilo jgn la bagi depa checkin beg bawah nama anda… kalau 1 2kilo tu semua ganja tak pasal2 masuk bawah akta 39B = mati

5. Jangan pernah pegang barang orang lain semasa di airport… kalau ade orang mintak tolong suruh je dia letak dekat pondok polis,kaunter information atau mana la yang selamat untuk bag dia, yang penting bukan di tangan anda… walau yang mintak tolong tu maria ozawa sekali pon tolong la jangan pegang kan.

 Foto: Mazlan Zonan

6. Kalau anda berada di surau dan kasut anda hilang, jangan pakai kasut yang di tinggalkan di surau tersebut, mungkin kasut itu dah di selitkan dadah dan cuba menjadikan anda keldai untuk melepasi border control.. kalau anda lepas akan ada orang yang pulangkan kasut anda dengan alasan tertukar semasa di surau…

7.jangan pernah tinggalkan beg anda tanpa pengawasan, bawak saja kemana anda pergi walau ke toilet sekali pon takut di masukkan benda2 terlarang oleh sindiket2 tertentu…

Ada kisah benar, pasal seorang pemuda yang mana beliau sudah arwah di tali gantung.. semasa di airport berhampiran tandas seorang lelaki tergesa2 hendak masuk ke tandas (macam org cirit)dan meminta dia pegang briefcase dan terus berlari masuk ke toilet, kurang dari 5minit pemuda itu telah di kepung dan ternyata di dalam briefcase itu adalah dadah. Lelaki yang lari ke tandas tu dah hilang entah kemana.
Ps:- cerita ini di ceritakan oleh sepupu pemuda itu, kalau cerita ini tipu ambil je pengajaranya bukan persoalkan kerja polis..

Apa-apa hal, happy traveling guys. Stay safe. Jangan baik sgt, selfish bertempat.

sumber

“Tidur Malam Pun Fadzil Masih Fikir Tentang Farid”- Yana Samsudin

PELAKON Yana Samsudin memberitahu dia dan suami iaitu Fadzil Zahari hanya bertemu beberapa minit sehari sepanjang menguruskan kes membabitkan Datuk Farid Kamil.

Menurut Yana, 34, suaminya itu terlalu sibuk menyelesaikan isu berkenaan sehinggakan dia hanya berhubung menerusi telefon.

“Saya boleh kata, suami paling sibuk menguruskan hal itu. Awal pagi dia keluar dan lewat malam baru balik, sampai tak sempat nak berborak panjang.

 Farid Kamil bersama adiknya, Fadzil (kiri) dan Dr. Anis (kanan).

“Fadzil mengambil tanggungjawab menguruskan kes abangnya sampaikan tidur malam dia tak henti-henti memikirkan keselamatan Farid.

“Oleh sebab itu, saya ada memuat naik status memberi sokongan kepada suami di Instagram dengan harapan supaya dia tidak rasa tertekan,” katanya kepada mStar Online.

Yana ditemui semasa Media Prima TV screenings 2018 yang berlangsung di Hotel Majestic, Kuala Lumpur.

Terdahulu, Farid Kamil yang juga merupakan abang kepada Fadzil ditahan polis berhubung kes menyerang anggota polis dan orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara pada 11 Januari.

 Ucapan semangat Yana kepada suami yang dimuat naik di laman Instagram.

Pelakon filem Tombiruo itu ditahan reman selama lima hari bermula 12 hingga 16 Januari lalu.

Sementara itu, bertanya tentang abang iparnya itu, Yana berkata, Farid tidak pernah berkelakuan pelik sepanjang mengenali pelakon itu.

Malah, mereka sekeluarga terkejut dan tidak menyangka Farid melakukan sesuatu di luar kawalan.

“Sejujurnya, kami dah macam adik beradik kerana pernah bekerja dan bernaung di bawah pengurusan sama semasa bergelar pelakon dahulu.


Keluarga bahagia Yana Samsudin.

“Bila terjadi kes ini, kami semua terkejut dan tertanya-tanya apa sebenarnya yang berlaku kerana seperti ada sesuatu yang tak kena,” ujarnya.

Bagaimanapun, Yana menganggap ada hikmah disebalik kejadian berkenaan.

Katanya, mereka sekeluarga menerima ujian hidup yang sudah ditentukan itu dan berharap ia turut menjadi teladan kepada semua.

“Kami semua terima ujian ini dan pasti ada hikmah disebalik apa yang telah berlaku.

“Hikmah itu bukan pada dia sahaja tapi kita semua kerana kejadian ini mengajar banyak mengenai kehidupan. Yang baik kita jadikan tauladan dan buruk kita jadikan sempadan,” katanya.”

sumber

“Seram” 7 Gambar Selfie Ini Pernah Menggemparkan Dunia

Selfie merupakan suatu fenomena baru buat mereka yang bergelar cam-whore. Selain mudah, selfie menjadi pilihan pengguna telefon pintar kerana ianya mampu memberikan ‘kesan’ yang baik sekiranya gambar diambil dari sudut yang tepat.

Namun hati-hati, jangan sampai tersalah sudut. Berikut merupakan gambar-gambar selfie yang diambil di hadapan cermin yang pernah mencetuskan kontroversi suatu ketika dahulu.

1. Jangan pandang belakang
Gambar selfie yang diambil oleh pasangan yang berasal daripada Malaysia ini pernah menjadi bualan masyarakat di peringkat antarabangsa.

Sekali pandang memang tak perasan. Tapi bila tengok betul-betul, sebenarnya ada satu kejadian paranormal berlaku dalam gambar ini di mana pantulan wanita tersebut sedang menghadap ke arah yang salah. Lebih menyeramkan, pantulan itu turut memandang kamera sambil mengukir senyuman.

 2. Bergitu Juga Gambar Dibawah Kejadian Yang Sama Berlaku Tetapi Di Negara Lain

 3. Akak tudung pink
Seperti gambar di atas, wanita bertudung pink ini dan bayang-bayangnya di dalam cermin dilihat memandang tepat pada lensa kamera. Seram

 4. Terakam imej pelik
Seorang pelajar wanita yang berselfie di hadapan sebuah cermin telah merakamkan secara tidak sengaja sosok imej yang pelik.

 5. Selfie di Genting Highlands
Gambar seorang wanita yang sedang bersandar di hadapan sebuah cermin semasa bergambar telah mencetuskan fenomena apabila imej wanita tersebut di dalam cermin dilihat sedang memandang tepat ke arah wanita tersebut.

 6. Bagaimana bisa, bayangan pada kaca malah muka gadis berkacamata itu?

Bukankah seharusnya adalah kepala bagian belakang?

 7. Selfie bangang
Ada juga ye lelaki yang be perangai seperti ini. Ingatkan perempuan saja. Selfie itu tidak salah, tetapi yang jadi salah apabila gambar selfie tersebut dikongsikan di media sosial berserta dengan kapsyen yang bakal mengantoikan diri sendiri seperti abang ini.

 Video Selfie Tapi.. perhatikan dibelakang itu.

sumber

“Selepas mak meninggal, adik arwah ayah saya datang menuntut rumah pusaka “

Allahu, perasaan geram dan sedih melanda diri bila membaca luahan hati anak bongsu tiga beradik ini yang berkongsi kisah dia dan keluarganya dilayan seperti nak tak nak oleh saudara mara sebelah arwah bapanya. Keadaan bertambah menjadi lebih buruk apabila ibunya pula meninggal dunia akibat jangkitan kuman.

Di kala tanah kubur masih merah, si anak sudah dihubungi oleh saudara mara sebelah arwah ayahnya yang mahu menuntut rumah pusaka yang didiami mereka sejak dari kecil lagi. Tergamak benar melakukan perkara seperti ini seolah-olah mereka tiada perasaan bersimpati dan sensitif.

PAGI tadi tiba-tiba salah seorang makcik sebelah arwah ayah saya hantar mesej di WhatsApp. Dia bagi salam, jadi saya jawab salam dan saya dah agak sebenarnya sebab apa.

Makcik saya ini tidak pernah pun bertanya tentang khabar saya. Keluarga saya ini seperti terpinggir sikit dari pakcik makcik yang lain. Arwah ayah saya kerja biasa-biasa saja.

Tujuan makcik saya itu WhatsApp sebab nak pinjam duit. Jadi betullah apa yang saya sangkakan! Ya, saya tak bagi pinjam. Sebab? Saya memang berdendam dengan pakcik dan makcik sebelah arwah saya ini sejak dari kecil lagi. Lagipun saya bukannya anak buah kegemaran mereka. Bagi mereka, saya tak wujud pun tak apa.

Kenapa saya berdendam? Dulu-dulu kalau keluarga sebelah arwah ayah saya berkumpul, mereka layan saya macam nak tak nak saja. Tetapi kalau anak buah dari keluarga yang kaya bukan main lagi. Siap simpan makanan semua bagai. Kalau saya pergi, saya akan duduk dekat dengan mak saya sebab tak dilayan orang lain.

Sebab kedua? Mana ada mereka nak datang beraya di rumah kami. Kalau datang pun sekejap saja. Iyelah, rumah kayu biasa saja kan. Tetapi jujur saya cakap, saya bahagia dengan keluarga kecil saya, mak, ayah, kaklong dan abang Lie.

Sebab ketiga? Ini yang membuatkan saya benar-benar berdendam. Selepas kematian ayah saya pada Mei 2007, saya ditawarkan untuk sambung belajar di Universiti Putra Malaysia (UPM). Masa itu saya seronoklah sebab dapat sambung belajar. Tetapi yang sedihnya ayah saya tak dapat tengok. Ayah meninggal tiba-tiba.

Saya kena daftar di UPM pada Julai dan semua perkara saya uruskan sendiri. Yelah, mak saya mana boleh keluar rumah sebab masih jaga tempoh eddah selepas kematian suami.

Masa bulan Jun, mak saya call pakcik makcik saya sebab nak minta hantarkan saya ke UPM. Saya duduk di Terengganu. Tahu apa jawapan mereka?

“Tak boleh tolong sebab ada hal!”

Oh lupa, adik beradik arwah ayah saya ada tujuh orang. Semua tak boleh tolong! Selepas letak phone itu, saya ingat lagi yang mak saya menangis.

“Dik, tak payah sambunglah. Tak ada orang nak hantar,” kata mak.

Sumpah saya menangis semasa menulis ini. Tetapi saya nekad nak sambung belajar. Keesokannya saya naik motosikal, beli tiket bas ke Kuala Lumpur. Saya nekad pergi seorang diri dan register sendiri sebab itu memang cita-cita saya.

Dah dapat tiket bas, mak saya contact abang saya di Kuala Lumpur. Abang saya jual burger masa itu dengan kawan dia di Klang Lama. Tetapi abang saya tak ada kereta nak hantar saya ke UPM. Tetapi kawan abang saya setuju nak membantu.

Bila tiba hari nak naik bas itu, jiran saya hantar ke tempat perhentian bas. Sedihnya, sumpah sedih. Sepanjang berada dalam bas itu memang saya menangis! Satu sebab tak pernah ke Kuala Lumpur, satu sedih sebab tinggalkan mak saya di kampung.

Dipendekkan cerita, saya sampai di Kuala Lumpur, kawan abang saya datang ambil di Hentian Putra. Malam itu saya menumpang tidur di rumah kawan abang. Keesokannya tunang kawan abang saya datang ambil saya dan bawa pergi beli barang seperti baldi, sabun basuh semua bagai sebab saya cuma bawa pakaian saja.

Bila dah selesai semua register itu, tiada seorang pun pakcik makcik yang call tanya khabar saya. Sampai saya habis belajar. Tiga tahun saya belajar, keluarga saya tak pernah datang UPM. Mak saya pernah ajak pakcik makcik itu datang menjenguk saya tetapi biasalah mereka beri alasan yang sama, sibuk!

2010, keluarga saya kemalangan. Dua bulan saya jaga mak tukar empat hospital dan lain-lain negeri. Ya, saya tak kerja pada masa itu. Tetapi sebab saya ejen insurans, jadi tak ada masalah. Ada income sikit.

 Disember 2015, mak saya meninggal dunia di hospital selepas seminggu operation akibat jangkitan kuman.

Tiga hari selepas mak meninggal, adik arwah ayah saya datang nak menuntut rumah pusaka arwah mak ayah saya! Kau tak ada dalam kesusahan kitorang, tiba-tiba tanya harta!

“Tak apa, saya akan uruskan hal ini dengan pejabat agama dan pejabat tanah,” kata saya pada pakcik.

Keesokannya saya dan kaklong pergi ke Pejabat Tanah sebab nak tanya hak kami tentang harta pusaka itu. Pegawai itu kata, pakcik dan makcik saya itu tiada hak dalam rumah pusaka itu sebab pemilikan rumah itu di atas nama rawah mak saya dan kakak saya. Diorang kan adik beradik sebelah arwah ayah saya.

Oh lupa. Semasa mak saya di hospital, pakcik makcik sebelah ayah saya masukkan saya dalam WhatsApp group sebab mereka nak tahu sangat status rumah pusaka itu. Saya terus saja WhatsApp dalam group itu supaya mereka tahu akan fakta sebenar!

Memang masa itu saya kurang ajar sebab saya ungkit semua perkara yang saya tulis di atas tadi. Saya siap buat karangan! Point by point supaya mereka terasa! Selepas itu saya keluar dari group WhatsApp itu. Selepas saya keluar, terus pakcik makcik call saya minta maaf dan ajak berjumpa.

Keesokannya saya pergi menghadap pakcik makcik saya. Saya tak takut sebab saya betul dan saya sudah menyimpan perasaan dendam ini sejak dari kecil lagi. Jadi mereka meminta maaf bagai sambil memeluk dan menangis. Saya relaks saja sebab hati saya memang dah keras. Memang saya berdendam!

Sumpah saya rasa tersentap dengan apa yang mereka buat pada saya dan keluarga. Tetapi serius saya memang tak ada rasa kasih sayang dah pada mereka semua. Kenapa cari saya? Mana pergi anak buah kegemaran mereka? Sebab nampak saya dah senang? Sumpah saya maki dalam hati tadi.

Itu sajalah cerita saya. 30 tahun saya menahan kesabaran. Kisah hidup saya dah seperti drama Melayu. Saya cuma sayang pada keluarga kecil saya dan makcik sebelah arwah mak saya. Wajah makcik saya seiras dengan arwah mak saya. Dia sajalah yang paling rapat dengan saya. Tetapi sekarang, makcik saya pun dah tua dan tak sihat.

Kalau korang dah habis baca, tolong sedekahkan Al-Fatihah buat arwah mak saya Robiah bt Sulong dan arwah ayah Abu Bakar bin Embong. Terima kasih semua.

 Ini rumah pusaka arwah mak dan arwah ayah tinggalkan untuk kami adik beradik. Gambar itu dirakam pada malam raya 2015 sebelum mak meninggal dunia pada Disember 2015. Pelita itu mak saya simpan sejak 2006. Arwah ayah yang belikan sebelum meninggal dunia pada Mei 2007. Masa itu mak paksa suruh pasang dan ambil gambar.

sumber

Adi Putra Nikah Semula Bekas Isteri Pertama

PETALING JAYA: Pelakon Datuk Adi Putra selamat melangsungkan pernikahan dengan bekas isterinya, Aida Yusof atau nama sebenarnya Zuhaidah Yusof, 43, pada Khamis.

Berita itu dikongsi oleh rakan baik pasangan itu, Datuk Nurulhidayah yang juga anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Instagram miliknya.

Nurul yang kini berada di Madinah untuk mengerjakan Umrah turut memuat naik foto Adi sedang menyarungkan cincin ke jari isterinya dengan menulis kapsyen mengucapkan tahniah buat pasangan itu.

“Salam tahniah dari Madinah buat @adpadiputra dan @aidayusof15… Bangga dengan kamu. “Selamat pengantin baharu”… eh… lama… Baharu… Ehh,” tulis Nurul Zahid.

Pasangan ini selamat bergelar suami isteri semula.

Rata-rata pengikutnya di laman sosialnya turut meluahkan rasa gembira dan mengucapkan tahniah serta mendoakan jodoh Adi dan Aida berkekalan sehingga akhir hayat.

Adi dan Zuhaidah berkahwin buat kali pertama pada 14 April 2006 dan namun mereka tidak dikurniakan cahaya mata sebaliknya mempunyai seorang anak angkat Zara Adelia yang kini berusia enam tahun.

Pelakon itu kemudiannya berpoligami selepas menikahi Norshahida Dzolkifly, 34, pada 20 Jun 2016.

Bagaimanapun, Adi dalam kenyataannya menerusi Instagram pda 23 Mac tahun lalu memberitahu bahawa dia tidak lagi mempunyai sebarang hubungan dengan kedua isterinya itu.
aklumat Sebelum Ini Mereka Pernah Bercerai:

 Adi Putra dikatakan telah menceraikan kedua-dua orang isterinya iaitu Zuhaidah Yusof, 42, dan Norshahida Dzolkifly, 33.

PELAKON Adi Putra dikatakan telah menceraikan kedua-dua orang isterinya iaitu Zuhaidah Yusof, 42, dan Norshahida Dzolkifly, 33.

Menerusi muat naik di akaun Instagram (IG) miliknya, Adi telah mengeluarkan kenyataan sudah tiada apa-apa kaitan dengan kedua orang isterinya.

“‎بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم ‎السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Ramai yg bertanyakan tentang status rumahtangga saya, di sini saya ingin nyatakan yang saya tidak ada apa2 hubungan dan kaitan lagi dengan @aidayusof15 ( aida ) dan @marmobilespa ( shahida ). Pada rakan media yg saya hormati saya tidak ada apa2 statement utk diberi. Dan beri penghormatan pada aida dan shahida agar tidak diganggu. Terima Kasih,” katanya menerusi muat naik di Instagram.

Kenyataan Adi telah menyebabkan pengikut IGnya terkejut dan berharap agar Adi tabah menghadapi dugaan ini.

Adi telah berkahwin dengan isteri pertamanya, pada pada 14 April 2006.

Pasangan yang sudah 11 tahun berkahwin ini kembali menjadi perbualan masyarakat setelah Adi memilih untuk berkahwin dengan isteri keduanya, Norshahida.

Perkahwinan secara rahsia pada 20 Jun 2016 itu pada awalnya dikatakan tidak diketahui oleh Aida. Bagaimanapun tidak lama selepas itu, isteri pertamanya memberitahu dia telah menerima takdir hidup bermadu.

sumber

“Kak, terlupa pakai kain ke?” – Wanita bertudung berseluar pendek di dalam lif teruk dikecam netizen

Sejak semalam, skeping gambar seorang wanita yang memakai tudung sambil berseluar pendek di dalam sebuah lif telah jadi tular di media sosial.

Wanita terbabit dilihat memakai tudung berwarna merah, tetapi berseluar pendek sehingga menampakkan bahagian kaki dia yang gebu. Namun tidak diketahui apakah motif dia berpakaian sebegitu rupa.

Netizen yang tersinggung dengan perbuatan wanita tersebut telah mengecam keras tindakan wanita bertudung kerana berpakaian seakan-seakan mempersendakan agama Islam.
Dua akhir zaman
Perbuatan tersebut telah mendapat perhatian ramai netizen yang merasakan tudung yang dipakai hanyalah sekadar hiasan semata-mata, bukan untuk menutup aurat dengan sempurna.

Tengok betis pun dah tau

 Coli pun takde, jantan la kot
Namun ada juga beberapa orang netizen yang berfikiran positif mengatakan tidak perlu menjatuhkan maruah wanita tersebut kerana mungkin itu adalah ‘lelaki’ yang menyamar sebagai wanita bertujuan untuk ‘mengusik’ netizen semata-mata.

Tetapi ramai yang yakin individu itu adalah seorang perempuan berdasarkan kepada bentuk punggungnya dan tapak sandalnya yang agak tinggi.

 Tak kisahlah, sekiranya dia memang seorang wanita, perbuatan individu di dalam gambar itu adalah tidak wajar kerana seperti menghina Islam namun jika dia seorang lelaki, tidak perlulah mencetuskan kontroversi dan mengundang fitnah bagi kalangan wanita yang bertudung dan menutup aurat.

sumber