Bila UMNO minta Lim Guan Eng letak jawatan, Ini yang Jelutong & Kapar buat

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Bila UMNO Minta Lim Guan Eng Letak Jawatan, Ini Yang Jelutong & Kapar Buat. Netizen: “Btul2 otak udang lh ko!!! LGE kata impak nya jika brang naik pun akn sparuh dri impak gst….. Itu pun x pham kh…. Udang2 ptut lh slangor umngok mkin d pinggirkn sbb ada yb otak udang..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Dalam Dewan Rakyat, Lim Guan Eng telah membuat analisi dan terangkan perbandingan kesan SST dengan GST dan apa yang akan berlaku kalau GST dimansuhkan dan digantikan dengan GST. Menurut Lim Guan Eng, GST telah membuat kerajaan kutip lebih banyak cukai daripada rakyat disebabkan setiap barangan dikenakan 6% cukai kepada kerajaan. Ini telah menyebabkan rakyat perlu menampung kos kehidupan yang lebih tinggi dan buat rakyat hidup lebih susah.

Oleh itu, SST telah dicadangkan untuk mengganti GST dan menurut analisi Lim Guan Eng, kerajaan akan mengutip cukai yang lebih rendah daripada kutipan cukai GST. Cukai yang dikutip oleh SST akan hanya ada separuh saja daripada cukai yang dikutip oleh GST dan ini akan memberi manfaat kepada rakyat.

Akan tetapi, UMNO pula suruh tanya Lim Guan Eng bila SST dikenakan menyebabkan harga barang naik, adakah Lim Guan Eng akan letak jawatan? Apa pendapat korang? Jom sama-sama kita tonton video di bawah. Bila UMNO Minta Lim Guan Eng Letak Jawatan, Ini Yang Jelutong & Kapar Buat. Saksikan

Sila tonton video: