4 Gadis Baru Habis Makan, Nak Rehat Sekejab Baru Balik, Tiba-Tiba Ini Terjadi !!

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

4 gadis baru habis makan, nak rehat sekejab baru balik.. Tiba-tiba CCTV rakamkan kejadian ini!! Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang terjadi.

Makan di luar memang perlu sangat berhati-hati jaga harta benda anda seperti bag, telefon bimbit dan dompet, terutamanya kat tempat yang awam seperti kopi tiam dan kedai di tepi jalan.

Untuk kaum wanita perlu lebih berhati-hati lagi sebab biasanya perompak lebih fokus kepada kaum wanita sebab kaum wanita secara keseluruhan adalah lebih lemah.

Tambahan lagi, kaum wanita sering bawa bag dan gantung kat bahu mereka, adalah lebih senang rompak daripada lelaki yang letak dompet mereka di dalam poket seluar.

Walaupun rompakan beg tangan adalah satu jenayah biasa yang dihadapi oleh wanita, rompakan kuat (tangan-up, muggings) adalah tindakan paling lazim di mana lelaki biasanya menjadi mangsa.

Dengan memerhatikan kaedah asas “akal sehat” peluang anda menjadi mangsa sangat berkurangan. Oleh kerana rompakan yang paling kuat berlaku pada waktu antara matahari terbenam dan matahari terbit, oleh itu, kalau pergi makan luar pada waktu ini perlu lah lebih ambil perhatian dan berhati-hati.

Jom mari sama-sama kita tonton video di bawah. 4 gadis baru habis makan, nak rehat sekejab baru balik.. Tiba-tiba CCTV rakamkan kejadian ini!! Saksikan

Sila tonton video:

https://youtu.be/1d7rQ9hkZO8