Pemuda Ini Jalan Kaki 7 Jam Di Hari Pertama Kerja !!

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Pemuda ini jalan kaki 7 jam di hari pertama kerja. Siapa sangka balasan bossnya bikin nangis! Sangat mengharukan kisah yang menyayat hati ini apa bila kita mengambil ikhtibar tentang pengajaran dan nilai murni yang terdapat dalam cerita ini.

Namun, ini lah yang berlaku dan menyedar kan kita bahawa rezeki itu adalah segala nya pemberian Allah. Ingin mengetahui lebih lanjut sila lihat video di bawah. Ambil yang keruh buang yang jernih. Selamat menonton.

Hidup di dunia ini penuh dengan dugaan dan cabaran yang harus kita terima sebagai insan yang bergelar manusia.

Manusia tidak akan terlepas daripada ujian dan pelbagai ujian yang pasti nya akan menyelubungi atma insan yang menyebabkan mereka lebih matang serta akan berasa lebih memahami hakikatnya kehidupan yang ini.

Namun, untuk menjalani kehidupan ini pelbagai yang perlu di tempuhi dalam menerus kan segala nya demi menjadi kan hidup lebih baik.

Sebagai contoh nya, setiap manusia ada yang terlahir kaya dan miskin serta yang mempunyai sikap berlainan.

Hal ini jelas lah bahawa tidak semua nya akan tampak begitu lebih di utama kan dalam kehidupan yang hanya sebagai hiasan dunia semata mata ini.

Kesimpulan nya, ujian yang datang harus lah kita tempuhi dengan hati yang kental dan berusaha dalam mengejar apa yang kita ingin kan demi melaksakan segala tanggung jawab yang lebih besar dan penting untuk kehidupan yang lebih baik.

Sila tonton video: