Awalnya Dikira Tiang Bengkok, 2 Petani Ini Histeris Saat Benda Itu Diangkat!

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Apa yang berlaku apabila anda menggali tanah untuk membuat saluran air dan mencari objek aneh yang ingin tahu? Terutama apabila objek itu dibangkitkan, ia dapat membuat kandungan kota menjadi teruja kerana ia dianggap sangat bersejarah.

Pengalaman ini dirasai oleh James Bristle dan jiran-jirannya. Mereka terkejut dengan penemuan terbesar dalam hidup mereka.

Dilaporkan dari theguardian.com (12/09/2018) kedua-dua petani mula-mulanya bekerja untuk membuat aliran air dari padang.

Tetapi secara tidak sengaja cangkul mereka memukul benda-benda keras yang malangnya mereka tidak dapat mengenal pasti apa yang mereka ada. Selepas menggali sejauh 2.5 meter, struktur seperti kayu mula muncul.

Pada mulanya mereka fikir ia hanyalah tiang yang bengkok. Tetapi tidak lama kemudian mereka mendapati penemuan hebat.

Struktur seperti kayu sebenarnya adalah sisa Wolly Mammoth atau lebih dikenali sebagai mamam berbulu.

Setelah menggali lebih banyak, mereka mendapati 20% atau lebih kerangka raksasa raksasa yang mengejutkan, seperti kepala dan gading, beberapa tulang rusuk, satu set tulang belakang, dan lain-lain.

Mammoth ini dianggarkan telah hidup dari 10,000 tahun yang lalu. Menurut pasukan paleontologi dari University of Michigan, haiwan berusia 40-an atau 50-an ketika mereka mati dapat diburu dan bahagian yang hilang dapat dimakan oleh manusia.

Beliau juga menambah bahawa ada kira-kira 30 mamalia bulu yang terdapat di Michigan. Tetapi hanya 5 atau kurang didapati begitu luas.

Pakar itu berkata bahawa rama-rama yang didapati mungkin secara teknikal tanpa rambut.

Sebaliknya ia boleh menjadi Mammoth Jefferson yang merupakan hibrid antara bulu mammoths dan gergasi Colombia.

Sila tonton video: