Inilah Penampakan Laut Segitiga Bermuda Yang Mengerikan !!

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Inilah Penampakan Laut Segitiga Bermuda Yang Mengerikan

Segitiga Bermuda, yang juga dikenali sebagai Segitiga Syaitan, adalah wilayah yang ditakdirkan secara longgar di bahagian barat Lautan Atlantik Utara, di mana beberapa pesawat dan kapal dikatakan hilang dalam keadaan misterius.

Sumber yang paling terkenal menolak idea bahawa ada misteri. Sekitar Segitiga Bermuda adalah antara lorong perkapalan yang paling banyak dikunjungi di dunia, dengan kapal-kapal yang sering melintasinya untuk pelabuhan di benua Amerika, Eropah dan Kepulauan Caribbean. Kapal pesiar dan keramaian pelayaran kerap berlayar di rantau ini, dan pesawat komersil dan swasta secara rutin terbang.

Budaya popular telah menyebabkan pelbagai penghilangan kepada paranormal atau aktiviti oleh makhluk luar angkasa. Bukti yang didokumentasikan menunjukkan bahawa peratusan yang signifikan dari kejadian itu palsu, tidak tepat dilaporkan, atau dihiasi oleh penulis kemudian.

Pada tahun 1964, Vincent Gaddis menulis dalam majalah pulp Argosy mengenai sempadan Segitiga Bermuda, memberikan titik-titik sebagai Miami; San Juan, Puerto Rico; dan Bermuda. Penulis berikutnya tidak semestinya mengikut definisi ini.

Sesetengah penulis memberikan sempadan dan seragam yang berlainan kepada segitiga, dengan jumlah kawasan bervariasi dari 1,300,000 hingga 3,900,000 km2 (500,000 hingga 1,510,000 persegi mi). “Memang, beberapa penulis bahkan meregangnya sejauh pantai Ireland.”

Akibatnya, penentuan kemalangan yang berlaku di dalam segitiga bergantung kepada penulis yang melaporkannya.

Sila tonton video: